Elton John til Larvik Golf Arena

Sir Elton John kommer til golfbanen i Larvik når Stavernfestivalen markerer sitt 15-årsjubileum – og samtidig flytter fra Skråvika til Larvik Golf Arena.

I november mottok Elton John toppkarakterer for sine utsolgte konserter i Oslo og Stavanger. Til sommeren skal magien gjenskapes under Stavernfestivalen 2. – 4. juli. For første gang vil festivalen arrangeres på områdene til Larvik Golfbane.

– Når vi har inngått en langsiktig avtale med Stavernfestivalen, er det for å sikre dagens drift og en framtidsrettet utvikling av ett av Norges beste golfanlegg, sier styreleder i Larvik Golfbane og grunneier Scilla T. Hokholt.

NYE INNTEKTER FOR GOLFBANEN
Golf-Norge er inne i en krevende tid. Etter den sterke medlemsveksten rundt årtusenskiftet, har antall golfere stagnert og gått tilbake. Flere golfklubber sliter, enkelte er konkurs.

– I en krevende tid må golfbransjen være kreative og innovative, vi må lete etter nye inntektsmuligheter. Avtalen med Stavernfestivalen gir oss et nytt bein å stå på. Våre store og fleksible arealer kan brukes til flere formål enn golf, og vi gleder oss til å ta imot noen av verdens største artister på våre områder, forklarer Scilla.

Allerede i vinter starte byggingen av det som får navnet Larvik Golf Arena. Stavernfestivalen skal avholdes på områdene som i dag utgjør driving rangen. Gressutslaget er gruslagt og nye adkomstveier er etablert. Driving rangen vil stenges i 14 dager i sommer, men selve golfbanen blir urørt av festivalen.

ÅPEN BANE UNDER FESTIVALEN
– 18-hullsbanen (seasidebanen) vil være tilgjengelig for både medlemmer og gjester, også under festivaldagene, og klubbhuset vil være åpent for servering. Vi jobber med alternative områder for trening og oppvarming, men her kan du spille golf og få med deg Elton John i bakgrunnen, forteller Jonas Löthman, daglig leder av Larvik Golfbane.

Verken grunneier eller baneselskapet forventer at alle medlemmer i Larvik Golfklubb setter like stor pris på etableringen av Larvik Golf Arena. Ingen golfspillere ønsker å miste driving rangen i 14 dager hver sommer.

– Slik blir det ikke, lover Scilla T. Hokholt.

– Inntektene og synergiene fra Larvik Golf Arena vil gi oss muligheten til å reinvestere midler i golfanlegget. Vi har konkrete planer om å bygge en helt ny og moderne driving range parallelt med hull ti. Her planlegges både utslagsmatter under tak og etterlengtede innendørsfasiliteter for Henrik – proen vår.

I tillegg vil tiltak på Larvik Golf Arena gi muligheter for ekstrainntekter for klubben i form av betalt frivillighetsarbeid. Bare Stavernfestivalen alene har over 800 frivillige og kan gi flere hundre tusen kroner i klubbkassa.

– De siste årene har vi ikke hatt mulighet til å holde anlegget på det nivået vi ønsker, men den muligheten får vi nå. Derfor håper vi at medlemmene ser det større bildet og de langsiktige fordelene i et samarbeid med Stavernfestivalen, sier Scilla T. Hokholt.

Larvik Golfklubbs styre er positive til tiltaket og at dette muliggjør en utvikling av anlegget.

SIKRER OGSÅ FESTIVALEN
Oppe på Dammen, i den gamle boligen bak klubbhuset, er festivalsjef Roger Albin og hans stab allerede på plass i nye lokaler.

– Når vi flytter festivalen til Larvik Golf Arena, er det også for å sikre festivalens framtid. Vi hadde behov for en langsiktig avtale, og her på golfbanen får vi også et område som egner seg bedre for det publikumsantallet vi må ha. Her kan 10 000 mennesker ha det romslig og trivelig samtidig som vi kan ta vare på sjarmen som vi er blitt kjent for, sier han.

Siden oppstarten i 2001 har Stavernfestivalen etablert seg som én av Norges største og viktigste musikkfestivaler. Den nye avtalen gir festivalen større forutsigbarhet i planleggingen, lettere adkomst, bedre parkeringsmuligheter, en fordelaktig plassering mellom Larvik og Stavern samt mulighet til å etablere permanente installasjoner som gjør riggingen enklere.

– Vi har ingen målsetning om å øke antall besøkende, men etter 14 år hadde vi på mange måter vokst ut av Skråvika. Nå har vi endelig fått på plass en avtale med en privat og langsiktig grunneier. Samtidig gir vi Skråvika tilbake til allmenheten hele sommeren, sier Albin, som lover golferne en stor opplevelse.

– Etter årets happening med Bob Dylan, sikter vi høyt for å holde det artistiske nivået. Elton John hører hjemme på øverste hylle. Han kommer hit med fullt band, en lang rekke med musikalske mesterverk og to geniale hender. Det er bare å glede seg, sier Roger Albin.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*